ONZE TOP CAMPAGNES

BCC

BCC

 

Huishouden
Keuken
Inbouw apparatuur
Beeld & geluid
Foto & video
Computer
Persoonlijke verzorging
Navigatie & telefoon
Accessoires

BCC bestaat al sinds 1969 en is met 74 winkels een van de grootste en succesvolste elektro-retailers van Nederland. Onze ruim 1500 enthousiaste en gepassioneerde medewerkers streven ernaar om onze klanten de hoogst mogelijke service en de beste prijzen te bieden. Behalve in onze winkels kunt u sinds 2005 ook terecht bij BCC op internet.

Als onderdeel van de Darty Groep - een toonaangevende multinational met vestigingen in zes Europese landen - koopt BCC zeer groot in, zodat u bij BCC altijd de beste prijs betaalt. Daarnaast kan BCC dankzij de samenwerking binnen de Darty Groep nieuwe ontwikkelingen snel signaleren en u de primeurs bieden van de allernieuwste producten.

Milieu

BCC maakt en biedt u zoveel mogelijk duurzame keuzes. We nemen recycling serieus en zorgen ervoor dat uw oude producten op een milieuvriendelijke wijze worden verwerkt. Ook het verpakkingsmateriaal kan door de BCC Bezorgservice gratis worden meegenomen. Dit verwerken wij met ons eigen geavanceerde afvalverwerkingssysteem in ons distributiecentrum. Als eerste testten wij de meeste producten op hun energieverbruik, zodat wij u kunnen adviseren hoe u tot een duurzame keuze komt. Wij bieden bovendien een groot aantal energiebesparende producten aan, zoals stand-by-killers en LED-apparatuur. Onze winkels en kantoren zijn uitgerust met energiebesparende maatregelen. Bovendien houden wij ons, net als de andere ketens binnen de Darty Groep, aan de hoogste standaarden ten aanzien van kinderarbeid en milieu.

Certificaat EcoScan
Een uitvoerige scan door afvalverwerkingsspecialist SITA heeft aangetoond dat de inspanningen die BCC doet om een zo groen mogelijk bedrijf te zijn meetbaar een niet te onderschatten effect hebben. Deze EcoScan wees namelijk uit dat de milieu-impact van het afval van BCC in 2012 dankzij duurzaam afvalmanagement met maar liefst 46% is gereduceerd. Meer nog dan een mooie blijk van waardering is het certificaat dat wij hiervoor ontvingen een aanmoediging om de milieu-impact van ons afval de komende jaren nog verder te verkleinen. Meer informatie over de resultaten van de EcoScan leest u in het persbericht van SITA (PDF, 28 mei 2013).

Geschiedenis

In 1945 startte Herman Bakker een winkel aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam West. Samen met zijn zoons Carel en Coos werd in 1962 in Amsterdam Tussenmeer een tweede filiaal van Radio West geopend.

Vanaf 1969 zetten Carel en Coos Bakker het bedrijf voort onder de naam BCC. In de jaren die volgden groeide BCC uit tot een bekende en gewaardeerde elektronicaketen in het westen van het land.

In 1997 verkochten de aandeelhouders van BCC hun aandelen aan het beursgenoteerde Engelse retailconcern Kingfisher, dat in Europa actief was met een groot aantal elektronica- en doe-het-zelfwinkels. BCC had op dat moment 23 winkels in de Randstad en sloeg zijn vleugels uit naar de rest van Nederland.

In juli 2003 werden de elektronicawinkels van Kingfisher losgekoppeld van de doe-het-zelfwinkels om onderdeel te worden van KESA (Kingfisher Electrical SA). In 2012 wijzigde KESA zijn naam in Darty.

Het aantal BCC winkels bleef groeien. Daarnaast zijn bestaande kleinere vestigingen vergroot, verbouwd of verplaatst. In februari 2015 nam BCC 18 filialen van HiM Retail over. Het ging om winkels in Zuid-Nederland van de winkelformules Harense Smid, Mikro-Electro en It's Electronics. Inmiddels heeft BCC 74 winkels in vrijwel het hele land.

Darty Groep

BCC is onderdeel van de Darty Groep. Deze beursgenoteerde multinational behoort tot de top 3 van Europese elektro-retailers. De Darty Groep heeft zo'n 400 winkels in Frankrijk, België en Nederland.

Door de samenwerking binnen de Darty Groep kan BCC nieuwe ontwikkelingen snel signaleren en u de primeurs bieden van de allernieuwste producten. BCC koopt als onderdeel van de Darty Groep zeer groot in, zodat u bij BCC altijd de beste prijs betaalt.

Nieuws

BCC neemt 18 winkels over van HiM Retail
BCC Elektro speciaalzaken B.V. heeft zijn positie in Zuid-Nederland verstevigd door 18 elektro-winkels over te nemen van HiM Retail (eigenaar van winkelformules Harense Smid, Mikro-Electro en It’s Electronics). Alle winkels worden omgebouwd naar de bekende BCC winkelformule. “Deze acquisitie zal onze aanwezigheid in Zuid-Nederland versterken en kent nauwelijks tot geen overlap met onze bestaande winkels”, aldus Pascal Maire, algemeen directeur van BCC bij de bekendmaking van de overname. “Marktconcentratie aan zowel de detailhandel- als leverancierskant geeft ons de mogelijkheid om een van de toonaangevende marktspelers te worden. BCC is een vertrouwd merk, gekend door kwaliteitswinkels, gemotiveerd en goed opgeleid personeel, uitstekende service en lage prijzen. In combinatie met onze snelgroeiende webshop-activiteiten blijft onze overtuiging dat we fysieke winkels dicht bij de consument moeten hebben.” De overname is na positief advies van de betrokken ondernemingsraden van kracht sinds 1 februari 2015.

Service

BCC streeft uitstekende service na en wil deze service leveren aan al haar klanten. Vanzelfsprekend zal dit ook van toepassing zijn op de dienstverlening van de overgenomen vestigingen. Sterker, de vertrouwde gezichten uit deze HiM-vestigingen zullen u ook na de overname graag van dienst zijn. Alleen dan wel als BCC-medewerkers.

Garanties en reparaties HiM Retail gekochte producten

Over garanties hoeft u zich geen zorgen te maken. De garanties die voortkomen uit de aankopen die in het verleden zijn gedaan bij een formule van de HiM groep (Harense Smid, Mikro Elektro) worden afgehandeld door de HiM groep. Na 1 februari kunt u terecht bij de winkels die door BCC worden overgenomen. BCC zal de reparaties doorsturen aan de HiM groep. Op deze pagina leest u alles over service en garantie op bij Harense Smid, Mikro-Electro of It's Electronics gekochte producten.

Datum

15 november 2016

Tags

Elektronica, witgoed, keukenapparatuur, telefoon, PC